-->

29.9.2007

Kevätvauvalle

Malli: Saartje's Bootees (PDF-tiedosto).
Lanka: Drops Alpaca, 9 g.
Puikot: 2,0 mm.
Ystävä kertoi eilen odottavansa vauvaa, ja innoissani neuloin ensi kevään tulokkaalle pienenpienet tossut. Mulla ei tosiaankaan ole kovin tarkkaa käsitystä minkä kokoinen jalka vastasyntyneellä on, mutta ei nää ainakaan liian suuret liene. Kananmuna antaa osviittaa töppösten mittakaavasta.

Tossujen kanssa tuli vähän kiire, koska kuulin vauvasta eilen aamupäivällä ja olin sopinut tapaavani tulevan äidin heti tänä aamuna. Nappikauppaan en enää töiden jälkeen ehtinyt, mutta Katen monipuolisesta nappivarastosta löytyi täydellisesti lankaan sopivat napperoiset. Kiitos vielä tätäkin kautta! :)

Käsittämätöntä kuinka pieniä vauvojen vaatteet on; nappeineen päivineen nää tossut painoi hätinä 9 grammaa! Ja kuinka nopeasti tällaiset miniatyyritossut neuloo, valmista tulee yhdessä hujauksessa. Kun neulejumi taas joskus iskee eikä mikään tunnu etenevän, niin taidan tekaista toiset tällaiset ensi hätään, niin voin tuntea olevani tosi tehokas ja aikaansaava.

24 kommenttia:

  1. Oih, miten liikuttavat tossut! :)

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka suloiset!

    VastaaPoista
  3. Söpöt :). Täällä on myös puikoilla samaiset tossut Novitan sinisestä Bambusta. Teen sillä isommalla koolla, kun saaja oli syntyessään semmoinen lähes viisikiloinen ja päältä puolimetrinen jössikkä. Ja mun käsitykseni mukaan noilla mitoilla on tavallista isompi vauva, kait... Työkavereiltakin piti ihan kysyä, että minkähän kokoisia noi vauvojen jalat on ;). Koskarista kävin jo ostamassa tossuihin söpöiset leppäkerttunapit ja taisi kyllä napit tulla maksamaan enemmän kuin mitä tossut ;)

    VastaaPoista
  4. Niiin söpöt! Aivan ihanat tossukat.

    VastaaPoista
  5. Ai kun on suloiset! Yleensä kaikki tossut on aluks aina liian isot vaiks ne olis miten pienet.. Välillä pitää ihan tarkistaa omien lasten tossuista, et oliko ne todella _noin_ pienet. Mut äkkiähän ne kasvaakin sit..

    VastaaPoista
  6. suloiset tossut!
    minäkin olen meinannut tehdä tuolla ohjella tossut, hyvä vauvavuosi kaveripiirissä. :)

    VastaaPoista
  7. Vastasyntyneen jalka on about kokoa nukke. ei sitä uskoisi. Minäkin tein parit sukat ihan ohjeen mukaan, ja ajattelin ettei ikimaailmassa mahdu vauvalle. Oli jopa väljät.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihkulit! Kuten myös edellisen postauksen Kesänjatkajat. Onnellinen myös oisin jos tähän räpyläjalkaan mahtuis tuommoiset korkkarit, älyttömän kivat nekin. Tietty räpyläjalalla on kivampi juosta, vaikka sopivista avokkaista näenkin vain päiväunia:D.

    VastaaPoista
  9. Voi, miten suloiset! Alpakka tekee tossuista kivasti utuiset.

    VastaaPoista
  10. Ihanat! Nämä pääsee to do-listalle. Onneksi ystäväni ovat sikiäväistä sorttia, niin miekin saan kutoa miniatyyritossuja. :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kivasta linkistä! Ihanan näköiset tossut, pitänee neuloa noita kun mistään muusta ei tunnu tulevan mitään.

    VastaaPoista
  12. niin söpöt, vitsit kun löytyis tuttavapiiristä vauveleita joille neuloa (=

    VastaaPoista
  13. Niin, vastasyntyneen vauvan jalat ovat tosi pienet. Kahdeksankuisen pötkäleen jalkapohja on n. kokoa etusormi ja se on valtava vastasyntyneeseen verrattuna.

    VastaaPoista
  14. Kiitos kaikille kehuista! Nuo tossut on kyllä ihan ylisöpöt, ja tuleva äitikin oli aivan ihastunut niihin, jeee! :)

    Teresa: Leppsinapit, ihana idea! Pitäisköhän mun kanssa käydä Koskarissa... :P Ei se mitään jos napit makssa, kun lankaa näihin ei saa kovin paljon kulumaan.

    Hyviä jämälankaprojekteja nää tossut olis, kun vaan ois riittävästi vauvoja lähipiirissä joille valmiit töppöset tyrkätä. Muuten mulla on kohta kaapit täynnä vauvantossuja ja musta tulee hullu tossumummo jo alle kolmekymppisenä. Piipaa-autoa paikalle sitten vaan. :D

    Susanna ja KirsiÄr: Kiitos uskonvahvistuksesta koon suhteen! Noi tossut oli niin minit kooltaan että on vaikea uskoa että kukaan voi olla niin pieni että ne mahtuis. En oo kovin monta vastasyntynyttä nähnyt, joten hieman epämääräinen käsitys ja hämärät on muistikuvat tulokkaiden koosta. Pieniä ovat kuitenkin. :)

    Kate: Iso kiitos napeista, ne oli ihan täydelliset kaikin puolin! En ois varmana osannu valita nappikaupasta noin hyvin sopivia. Taidan käydä sun varastolla toistekin, hähhähhäää... :D

    Joko: Mun kaverit päässee vauhtiin vasta parin vuoden sisällä, tää on nyt eka vauvauutinen samanikäisten ystävieni piirissä. Eiköhän joku muukin kohta tee perässä, niin että siinä mielessä vois alkaa neuloon töppösiä varastoon. ;)

    Kaisumaisu: Ne on kyl hyvät korkkarit. Sirot mutta kuitenkin rokrok. Oon kyllä ottanu noi jalassa pari kertaa kisaa bussin kanssa, ja tuli todettua, että korkkareillakin pääsee lujaa. ;)

    VastaaPoista
  15. Tosi suloiset töppöset!

    VastaaPoista
  16. Voi herttinen kuin ne on pienet! Mut niin on ne pienet jalatkin...! Mun paras ystävä oottaa myös, mut mä ajattelin tehdä sellaisen blingbling- lahjan ;)

    VastaaPoista
  17. Mewril: Eikö olekin! :)

    Siina*K: Oi, sun korut on niin upeita että onnellinen on se vauva ken sellaisen lahjan saa!

    Puputar: Ne on kyllä aikas söpöt. :)

    VastaaPoista
  18. Tosi kauniit tossut! Ostin just tänään tota samaa lankaa, eipä tartte enää miettiä mitä siitä tekisi :)

    VastaaPoista
  19. Moi. Poikkesin kertomaan et toisaalla sovelletaan Sagittariaa varsin ennakkoluulottomasti. Kuvaa

    VastaaPoista
  20. Uuuuh, miten suloiset tossut!!
    Edellinen postaus on kyl mahtava!!! Haluun kans ;)

    VastaaPoista
  21. TiinaR: Nonnih, yhestä kerästä tekee useammatkin, tai vaikka kokosetin tumppuja ja pipoja myöten, luulisin. :)

    Laura Koo: Ohhoh, en kuulu Neulomoon, mutta kuva näkyi. Kukin tyylillään, ilmeisesti... Ihan mielenkiintoista, kiitos vinkistä!

    Vikke*: Tänks! Täällä on kin näkynyt lähinnä jalkoihin keskittyneitä neuleita viime aikoina. Pitäisköhän siirtyä jo johonkin muuhun ruumiinosaa. ;)

    VastaaPoista
  22. Onpas suloiset tossut! Tuota ohjetta täytyy kyllä testata ja neuloa tuoreelle kummitytölle samanlaiset. Ja vauvat on pieniä, todella pieniä. Mutta onneksi ne siitä kasvaa...

    VastaaPoista