-->

13.6.2007

Ostospostaus

Nyt seuraa ripittäytyminen parin viime viikon Visa-laskun kasvattamisesta. Luvassa on siis tylsähköä ostosten esittelyä, koska sahalaitasliparin pääntien neulominen on vielä kesken.

EUNOMIA WOLL-SHOP:
Muutama viikko sitten tilattiin yhdessä Katen ja Jatan kanssa saksalaisesta Eunomiasta lankoja. Mun lankasaalis koostui alennuslangoista, joiden yhteishinnaksi tuli n. 15 euroa: 400 gramma tummanpunaista merinovillaa, kaksi kerää Bambou Soft Coloria sekä kaksi valkoista kerää Onlinien Cotton Stretchiä. Tulevaisuudessa nää on ehkä osa Eunnyn Deep V Argyle Vestiä sekä pari pipoa.

TALLINNA:
Liann Lõngadista yksi vyyhti Filatura Di Crosa Vittoriaa, ohuen ohutta puuvillaviskoosia (6 e/100g), kolme kerää sammalenvihreän ja kullan sävyistä G B Wolle Florida -efektilankaa (2,50 e/50 g), kaksi kerää mustaa Emmebi Kiddy -mohairia, 25 g = 240 m (2 e/25 g) sekä 2 kerää savunharmaata Fonty Kidopale -mohairia, 25 g = 250 m (1,25 e/25 g). Molempia mohairlankoja oisin ostanut yhden kerän enemmän, mutta nää oli väreissään viimeiset. Loput värit oli joko yliräikeitä tai tuhnuja, joten en hamstrannut vaikka olikin älyttömän halpaa. Kaikista tulee jonkinlaisia huiveja.

Liann Lõngadista ostin myös eestinkielisen Käsitööd-ohjelehtisen (2 e), Katian ohjevihon (6 e), pari silmukanpidinhakaneulaa ja 1,5 mm sukkapuikot. Pitsilised Koekirjad -kirjan oon halunnut jo pitkään, ja se löytyi heti ekasta kirjakaupasta hintaan 101 EEK eli n. 6,70 euroa. Ehkä paras ja edullisin pitsikirja ikinä!!! Muutamia satoja pitsineulemalleja hyvien kuvien ja kaavioiden kera, jotka houkuttelee kehittelemään uutta omaa pitsihuivimallia... :)

Käsitööd-lehtisen ostin tän neulemekon vuoksi. En varmaan koskaan tule sitä tekemään, mutta silti. Se vaan on niin kaunis!

Katian kirjasessa on ohjeet sekä espanjaksi että englanniksi. Nää kolme neuletta on saattaa joskus päästä puikoille. Etenkin vasemmanpuoleinen kiehtoo.

BOOK DEPOSITORY:
Raglanan vinkistä päädyin jokin aika sitten Book Depositoryn sivuille ja Visalle tuli heti käyttöä: Lace Style (14,80 e) ja Knitting Lingerie Style (22 e). Kirjoihin ei tule lainkaan postituskuluja ja toimitus oli todella nopea. Jatkossa keskitän kyllä kirjatilaukseni tänne!

Knitting Lingerie Style on loistava kirja. Ohjeita löytyy sukille, korsettitopeille, rintsikoille, sukkanauhavöille, topeille, neulepuseroille ja villatakeille. Tykkään!

Suosikkilistan kärjessä on tämä kullanhohtoinen pitsitoppi, Surplice Bodice Camisole. Satiininauha on aina plussaa. :)

Kakkosena on sitten Shaped Lace Tee, herkkä toppi pienillä hihoilla. Eipä oo tekemisestä puutetta näiden lankojen ja kirjojen kanssa, voi kun olis jo heinäkuun loppu ja kesäloma!

20 kommenttia:

  1. Voi ei, miten paljon kaikkea IHANAA! Tuo mekko on kyllä uskomaton. Siinä voi mennä vaikka naimisiin. (Tai sen kanssa?)

    VastaaPoista
  2. Noista kolmesta kuvasta (vierekkäin) keskimmäinen neuletakki on tosi kiva. Vielä kun ohjeen voisi saada jostain.

    Mekko on aivan kuin hääpuku :)

    VastaaPoista
  3. Voih! Olen ihan kateudesta vihreänä! Ihania kirjoja ja ihania lankoja! Voit lähettää tänne osan jos vaativat päästä puikoille ennen heinäkuun loppua. ;o) (langoista, ei kirjoista, koska en koskaan osaisi tehdä noita)

    VastaaPoista
  4. Tilasitko nuo Tallinnan langat ja kirjat netistä vai kävitkö paikan päällä? Eilen nimittäin tuli käytyä Tallinnassa ja hankittua tuo samainen pitsineulekirja. Lankaakin sattumoisin kulkeutui mukana, mutta tuossa kaupassa en käynyt.

    VastaaPoista
  5. Pakko kertoa: sain kaverilta tekstarin, jossa hän kertoi olevansa menossa Visavuoreen teatteriin, mutta parasta on se, että lähin Visavuori löytyy kuulemma jääkaapin ovesta.

    Toi lingerie näyttää kivalta.

    Niin ja kiva, että sait vihdoinkin reissulankaostelun käyntiin.

    VastaaPoista
  6. Tuon kirjakaupan vinkkaaminen oli kyllä ilkeä teko ... vingahti meikäläisenkin Visa aika iloisesti, vaikka olin luvannut itselleni tämänaamuisen kenkäorgian jälkeen lopettavani shoppauksen :-). Mutta ihania ostoksia joka paikasta, jopa tuo alsuvaatekirjakin alkoi kiinnostamaan, vaikka kudonkin yleensä hirmu järkeviä arkijuttuja.

    VastaaPoista
  7. toi alusasukirja kiehtoo kovasti, kun kaikki siitä esitellyt kuvat puhuvat sen puolesta, että käyttövaatteitakin löytyy. Vielä en itse lähde omia rintsikoitani neulomaan :)Toi kultatoppi on ihan huippuihana!

    VastaaPoista
  8. Uhoava Gnu: Mä ihastuin tuohon mekkoon heti, se on aivan mieletön. Siinä ois vaan melkoinen työ, ja lanka pitäis valita tosi huolella, ettei polvipituinen mekko ois päivän käytön jälkeen täyspitkä venynyt luiru.

    Anu: Laita mulle meiliä, mä voin avittaa neuletakin ohjeen kanssa. ;)

    Terhi: Heh, varo vaan, kohta mä lähetän sulle paketin ylimääräisiä lankoja kaapin perältä, että voin taas hyvällä omalla tunnolla ostaa uusia "parempia". :D

    Maartsi: Olin Tallinnassa pari päivää työmatkalla. Onneks ehdin käydä pikaisesti lankakaupassa, vaikka päivät muuten menikin tiukan aikataulun mukaan. Ens kerralla meen lahden eteläpuolelle kyllä ihan omalla ajalla, niin että ei tarvii kiireessä shoppailla. :)

    KirsiÄr: Hih, samat fiilikset on täälläkin joskus ton Visavuoren kanssa. Mä luulin, että se sijaitse Valkeakoskella, mutta oon tainnut erehtyä. :) Mutta hälläväliä laskujen kanssa: pääasia, etten mä tältä matkalta palannut tyhjin käsin. :D

    Stricker: Anteeks! :D Lingerie on inspiroiva, suosittelen!

    Jaana: Joo en mäkään ala rintsikoita tai stringejä vielä neuloon, mut tosiaan kirjan topit ja paidat on houkuttelevia. Siitä vain tilausta menemään Book Depositoryyn, sanon ma! :)

    VastaaPoista
  9. Ostopostaukset ovat mun lemppareita!

    Voi se Lingerie-kirja näyttää ihanalta! Sekä tuo Käsitööd-lehtisen mekko, voi että...

    *ostohimo*

    VastaaPoista
  10. Tässä postauksessa ei ollut mitään tylsää :D
    Ihana häämekko!
    Mie olen koukussa Book Depositoryyn...

    VastaaPoista
  11. Tosi hassua, törmäsin tuohon pitsineulekirjaan tänään jo toisessakin blogissa. Neulojien maailma on pieni, mutta ihana.

    Hetki meni tuota Visavuori-juttua miettiessä, ennen kuin tajusin. :)

    VastaaPoista
  12. Kiko: Ostoposteilla on tapana herättää shoppailuintoa, niin että anteeks tai ole hyvä, ihan kuinka vaan! ;D

    Jonna: Toi neulemekko olis just semmoinen neiti Kesäheinän hääpuku. Ei puutu kuin lemmikeistä ja muista niittykukista tehty kimppu ja seppele niin siinois luonnonläheinen kesämorsian valmiina. ;) Book Depository on mullakin suosikkikansion alkupäässä, sinne pääsee ehkä vähän liiankin helposti yhdellä klikkauksella... :P

    Maartsi: Jep jep, tota kirjaahan myy esimerkiks Lankakori, niin että se on helposti muidenkin kuin Tallinnan-matkaajien saatavilla. Ja ehdottoman hyvä ostos, joten en ihmettele, vaikka sellainen olis jokatoisella bloggaajalla. :)

    VastaaPoista
  13. Tuo mekko on upea! Ymmärrän kyllä, miksi kirja piti ostaa.

    Törmäsin itse tuohon book depositoryyn viime viikolla, ja laitoin muutaman kirjan tilaukseen. tulee kyllä Amazonia halvemmaksi ilman postikuluja. Ja jos toimituskin on nopea, niin kyllä pitää toistekin tilata.

    VastaaPoista
  14. Oletpa löytänyt ihania kirjoja! Mekko on tosi kaunis ja nuo topit myös :)Alusvaatteita neulomalla onkin kiva idea...

    VastaaPoista
  15. Tuon mekon nähtyäni menin kyllä hetkeksi ihan sanattomaksi. Voiko jotain noin kaunista olla? En kuitenkaan ole noin hullu että alkaisin neuloa tuollaista, enhän ;) Ja sitten noi Knitting Lingerie Stylen ihanaiset topit...onneks mulla ei ole Visaa alkoi nimittäin huokuttamaan toi Book depository :)

    VastaaPoista
  16. Ihastuin myös valkoiseen ja kultaiseen toppiin:)

    Täytyy vielä sanoa, että Katian mainoksen farkkutytöllä on jokseenkin pornahtava poseeraus :D

    VastaaPoista
  17. Pikku-Kettu: Mekko on mun mielestä niin hieno, että vaivaiset 2 euroa tuosta lehtisestä ei todellakaan tuntunu missään.

    Book Depository rokkaa, tosin se saattaa olla tuhoisa meikäläisen talouden kannalta, vaikkei niitä postikuluja tulekaan... ;)

    Anna: Neulotut alusvaatteet on ideana ihan hauska, mutta en sitten tiiä niiden käytännöllisyydestä... ;D

    Tiinamaria: Mä kyllä jo puolivakavissani pohdin ton mekon neulomista. Mutta: a) ohje on melko ylimalkainen, mm. langan tietoja ei juurikana oo viitsity kertoa, b) ohje on vain yhdelle koolle (38), ja sen muokkaaminen tietäisi melkoista säätöä, sekä c) missä ihmeessä mä käyttäisin sitä?! :)

    Selena: Niinpä, haarat levällään vaan kameraa kohti niin hyvä kuva tulee... :P

    VastaaPoista
  18. Täällä voit katsoa
    http://club.osinka.ru/viewtopic.php?p=369249#369249
    tai
    http://foto.radikal.ru/f.aspx?b06071c54b1524e2ejpg

    Irinas tekemä mekko

    VastaaPoista
  19. Kiitos linkeistä Vistor! Kiva nähdä mekosta lisää kuvia, se on edelleenkin UPEA...

    VastaaPoista
  20. Irinasilta voit saada liisää tietoa mekosta. hän puhu vain venäjä, mutta jos jotakin kiinnostunut, voisin känntää.

    VastaaPoista